Rengøring af solcellepaneler

solceller

Der er en stor tilfredsstillelse ved at producere sin egen strøm. Mange har fået fortalt at regnen vasker solcellepanelerne rene, eller at panelerne er selvrensende. Men det har vist sig ikke at være helt sandt. Ligesom en beskidt bil ikke vil blive ren selvom det har regnet, vil en solfanger også indimellem have brug for rengøring så den kan bevare sin ydelse. At skylle med haveslangen kunne være en løsning, men det efterlader jo en hel del kalk på overfladen af solcellerne, så det er heller ikke optimalt.

Men nu har du altså fået at vide at dine solpaneler er selvrensende. Hvis dette virkelig er tilfældet, skulle solcellerne gerne producere den samme mængde strøm nu, som da de blev sat op. Gør de det er det jo skønt! Det viser sig dog at være problematisk for de fleste. Derfor vil det være meget naturligt at rengøre sine solceller engang imellem. Du kan også prøve at undersøge forskellige boligportaler der omtaler emnet, og som kommer med forslag til hvordan dine solceller kan blive vasket. 

Nu kunne alt det her jo godt lyde som et salgstrick! Og uden at pakke det yderligere ind, så må vi jo heller ikke glemme meningen med denne side; at lave lidt reklame. Men når det så er sagt må vi også konstatere at når uvildige boligportaler selv anbefaler halvårlige inspektioner af anlæggene så er det ikke kun til gavn for "solcellevaskeren" men også for den enkelte kunde.

Selvom man vælger at ignorere plejen eller rengøringen af sine solceller vil de dog stadig give et udbytte, omend det med tiden som oftest vil blive mindre. Det har vist sig at udbyttet typisk stiger med 15-30% efter vask med rentvandsanlæg. Så den udgift der er forbundet med vasken af solcellerne tjener sig hurtigt hjem igen. 
Selvfølgelig vil virkningsgraden ikke stige 30% hvis cellerne er nogenlunde rene, men hvis du synes dit udbytte er dalet lidt igennem årene er det måske tiden at få vasket dine solcellepaneler på den 'rigtige' måde.

P1010437.JPG

Termotag

termotag

Måske har du lavet en rigtig dejlig udestue, og har som mange af os andre opdaget at der begynder at blive lidt grønt på taget. Det er ikke særlig kønt. Løsningen ligger faktisk lige for! Ligesom vi kan rense solceller, kan rentvandsanlægget også vaske et sådant tag. Det trænger måske bare til at blive gjort en enkelt gang om året, afhængigt af belligenheden.
Vores specialbørster vasker taget skånsomt hvorefter det skylles rent. Alt sammen med kalkfrit vand. Hvis taget er stærkt angrebet vil det måske være en god idé at give det en omgang algefjerner nogle dage før tagvasken. Men vær opmærksom på om taget kan tåle det middel du vil bruge!

Drivhus og Orangeri

Drivhus2

Alle der har et drivhus eller orangeri kender problemet. Foråret gør sit indtog, og nu skal der lige vaskes ned for vinterens mug og skidt. Det er godt både for de kommende afgrøder og udseendet i det hele taget. Udfordringen består nu i at gøre det uden selv at blive gennemblødt, og også gerne uden alt for mange "helligdage”. 
Vi bruger renset vand, også kaldet kalkfrit vand, til opgaven. Men selvom det er smart, så er det stadigvæk en god idé hvis huset er tømt for inventar der ikke tåler vand!

Efter en vask med rentvand og de rigtige børster, vil dit drivhus eller orangeri komme til at være som nyt igen. 
Det bliver i hvert fald gennemsigtigt 😉

otto logo
Stjerne

Otto & Otto 
   Vinduespolering

Bregnevej 9, 5900 Rudkøbing Tlf: 51 94 14 08
Cvr nr: 16649708