SOLFANGER, THERMOTAG OG DRIVHUS

gear

RENGØRING AF SOLCELLER

Der er en stor tilfredsstillelse ved at producere sin egen strøm. Mange har fået fortalt at regnen vasker solcellepanelerne rene, eller at panelerne er selvrensende. Men det har vist sig ikke at være helt sandt. Ligesom en beskidt bil ikke vil blive ren selvom det har regnet, vil en solfanger også indimellem have brug for rengøring så den kan bevare sin ydelse. At skylle med haveslangen kunne være en løsning, men det efterlader jo en hel del kalk på overfladen af solcellerne, så det er heller ikke optimalt.

Men nu har du altså fået at vide at dine solpaneler er selvrensende. Hvis dette virkelig er tilfældet, skulle solcellerne gerne producere den samme mængde strøm nu, som da de blev sat op. Dette viser sig at være problematisk for de fleste. Derfor vil man da også på flere af de store producenters vejledninger kunne finde en anbefaling om at rengøre sine solceller jævnligt. For eksempel Bosch-Solar som i sin brugsanvisning anbefaler halvårlig pleje af solcellerne.

Nu kunne dette jo godt lyde som et salgstrick! Og uden at pakke det yderligere ind, så må vi jo heller ikke glemme meningen med denne side; at lave lidt reklame. Men når det så er sagt må vi også konstatere at når producenterne selv anbefaler halvårlige inspektioner af anlæggene så er det ikke kun til gavn for "solcellevaskeren" men også for den enkelte kunde.

Selvom man vælger at ignorere plejen eller rengøringen af sine solceller vil de dog stadig give et udbytte, omend det med tiden som oftest vil blive mindre. Det har vist sig at udbyttet typisk stiger med 15-30% efter vask med rentvandsanlæg. Så den udgift der er forbundet med vasken af solcellerne tjener sig hurtigt hjem igen.

picjumbocomIMG5540

Hvis du synes dit udbytte er dalet lidt igennem årene er det måske tiden at få vasket dine solcellepaneler på den 'rigtige' måde.

gear1

THERMOTAG

Måske har du lavet en rigtig dejlig udestue, og har som mange af os andre opdaget at der begynder at blive lidt grønt på taget. Det er ikke særlig kønt. Løsningen ligger faktisk lige for! Ligesom vi kan rense solceller, kan rentvandsanlægget også vaske et sådant tag. Det trænger måske bare til at blive gjort en enkelt gang om året, afhængigt af belligenheden.

picjumbocomIMG6037

Vores specialbørster vasker taget skånsomt hvorefter det skylles rent. Alt sammen med kalkfrit vand.

pencil

DRIVHUS & ORANGERI

Alle der har et drivhus kender problemet. Foråret gør sit indtog, og nu skal der lige vaskes ned for vinterens mug og skidt. Det er godt både for de kommende afgrøder og udseendet i det hele taget. Udfordringen består nu i at gøre det uden selv at blive gennemblødt, og også gerne uden alt for mange "helligdage".

picjumbocomIMG5561

Er det et orangeri hvor mange nyder at slappe lidt af med de eksotiske frugter og planter, vil man sikkert også gerne have at det fremstår flot både inde og ude.

Hvis gulvbelægningen kan tåle vand, er det muligt at vaske sådanne drivhuse og orangerier så de nærmest kommer til at fremstå som nye igen!